Utmaningar trendar!

Att vilja bli utmanad i sin träning är på modet, allt fler av de nya kunder som vi kommer i kontakt med vill ha vår hjälp för att klara av någon ny fysisk utmaning, förbättra sin prestation i ett lopp eller kanske bara lära sig någon ny cool övning de sett på nätet! Vi gillar den trenden och har uppmuntrat den ända sen vi startade vår verksamhet 2009, att ha mål baserat på prestationer och utmaningar är hälsosamt för både kropp och hjärna och ger mycket positivare inställning till både träningen och kosten och det egna utseendet. Någon som vill lära sig en ny övning eller som vill bli starkare kommer att behöva anpassa sin träning för att klara av sitt mål, hen kommer också att behöva anpassa sin kosthållning för att prestera på bästa sätt. Anpassningarna man gör är då utifrån en positiv målbild och tex inte utifrån ”jag måste bli smal innan sommaren” eller andra utseendebaserade mål. Att träna för att klara av olika slags utmaningar, eller för att förbättra en prestation, ger också en stärkt självkänsla vilket är det allra coolaste med att vara coach. Att se någon klara något nytt, svårt, tungt, läskigt är bland de bästa ögonblicken man kan uppleva som coach, tro mig! Släpp utseendehetsen och stressen över att du måste promenera si och så många timmar i veckan för att förbränna fett. Ta dig an en ny utmaning och sätt upp ett hyfsat ambitiöst mål och se till att omge dig med professionell kompetens och bra träningskompisar så kommer du att lyckas. Belöningen som väntar på dig är stärkt självkänsla och ökat välbefinnande, det är värt en hel del det!

Per, delägare och coach på CF Norrtälje 

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje