Vad är du beredd att satsa på din hälsa?

Vad skulle du vara beredd att betala för att få alla dina mål vad gäller träning och hälsa uppfyllda? Om du, imorgon, skulle ha den vikt du önskar, den sömnkvalitet du önskar, den prestationsförmåga och återhämtningsförmåga du önskar, den ork och energi du önskar, vad skulle det egentligen vara värt för dig? Tankeexperimentet ovan är spännande, många av oss går runt med önskningar, mål och visioner utan att riktigt reflektera kring en del viktiga parametrar:

 • Vad är du beredd att satsa för att uppnå dem?

 • Är målen och visionerna nåbara eller inte?

 • Vad skulle det få för effekt om de verkligen uppnåddes?

Den roligaste frågan tycker jag är den sista, har du funderat på hur det faktiskt skulle vara att ha uppnått alla dina drömmar och mål om hälsa? Vad skulle vara det första kännetecknet på att du är en vältränad och frisk person när du vaknar på morgonen? Hur skulle du klara av ditt arbete när du mår som du drömmer om att må? Hur märker din familj och vänner att du mår toppen? Detta ger ett antal positiva målbilder som känns ganska bra, eller hur? Den andra frågan då, hur vet du om målen och visionerna är nåbara eller inte? Ärligt talat vill jag påstå att nästan alla drömmar om mål som för de människor jag träffat i träningssammanhang är nåbara i högsta grad. De flesta drömmer inte om guldmedaljer i VM, de drömmer om att nå sin målvikt ( ”jag vill inte gömma mig i vassen”) , de drömmer om att orka göra saker på kvällarna istället för att hamna i soffan, de drömmer om att orka umgås med familj och vänner, de drömmer om en smärtfri vardag, de drömmer om att kunna sköta sin kost, de drömmer om att kunna göra en pull up, klara av ett hinderbanelopp, kunna delta på en danskurs… Ofta finns tyvärr en uppgivenhet som jag känner inte skulle behöva finnas där. Tack vare tidigare misslyckanden har många slutat tro på sin förmåga att lyckas, de har köpt gymkort både här och där, de har testat den ena efter den andra dieten, de har köpt hem träningsutrustning för tusentals kronor men ändå har ingenting fungerat och nu tror man helt enkelt inte att det går att lyckas längre. Det är här min inledande frågeställning, tillsammans med fråga nr 1 och 3 blir så viktiga. Många människor skulle vara beredda att satsa sitt livs besparingar om de garanterades framgång imorgon men vill/vågar/orkar inte satsa någon tusenlapp i månaden på att ta hjälp med träning och kost. De som lyckas med sina mål är oftast de som investerar i sig själva och tar hjälp med träning och kost, på en träningsanläggning som hjälper till att hålla dem ansvariga. Träning är en sån vana som brukar kallas för en ”key stone habit”. Det beror på att träning är en sån vana som har förmågan att föra med sig andra positiva vanor. Den som lyckas etablera en vana av att träna regelbundet tar oftare kloka beslut vad gäller kost, den som tränar regelbundet dricker mindre alkohol, den som tränar regelbundet sover bättre och blir därför piggare, detta gör att man orkar mer och tar fler initiativ på arbetet. Mer ork och initiativ på arbetet kan leda till befordran/högre lön, bättre kost och sömn kan leda till färre läkar- och naprapatbesök, mindre alkohol leder till tjockare plånbok…helt plötsligt börjar du inse att investeringen i bra och allsidig träning och kost, med kunniga coacher och positiva träningskamrater, kan vara ett sätt att spara pengar! Vi på CrossFit Norrtälje kommer aldrig att vara den billigaste träningsanläggningen i stan, vi siktar istället på att vara den bästa träningsanläggningen i stan. För oss betyder ”bäst” bla att:

 • Vi har en seriös och noggrann introduktionsprocess för alla som börjar träna med oss

 • Att vi regelbundet träffas och följer upp alla medlemmar med målsamtal

 • Att vi håller vårt medlemsantal på en nivå som gör att vi känner alla medlemmar personligen

 • Att våra medlemmar känner varandra och ger varandra sitt stöd

 • Att vår träning är långsiktigt planerad och att den är varierad i både rörelser och intensitet

 • Att vi firar framgångar för att främja en positiv kultur och bibehålla motivation

 • Att vi utmanar genom att erbjuda svåra övningar, detta ger spänning och motivation

 • Att vi har välutbildade och engagerade coacher som är proffs på det de gör

Ge inte upp, fortsätt drömma om framgång och bestäm dig för att satsa! Om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar, och vad vi kan göra för att hjälpa just dig, är du välkommen att boka ett kostnadsfritt samtal, No Sweat Intro, med oss! Boka här!

//Per Mattsson, delägare och coach på CrossFit Norrtälje

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje