Stapla kloka beslut
Nu i OS-tider är det härligt att följa de svenska idrottarnas framgång! Vi gläds med dem och skrattar åt deras glädje, kanske tom gråter vi en skvätt för att vi blir så rörda. Vi IMPONERAS av deras TALANG och önskar säkert att vi haft en del av den talangen!?


Det här med ”talang” är ett intressant begrepp som vi ofta använder oss av lite oreflekterat, vad är egentligen ”talang”?


Foto: Mia Lewell


NÄR vi ser idrottare som lyckas på såna stora event som OS är det lätt att glömma alla de TUSENTALS timmar som de lagt ner på sin sport. Alla de anpassningar som de gjort i sina liv för att kunna bli SÅ BRA SOM MÖJLIGT på sin sport. Alla de beslut som gjort att de nu är BÄST!

Detsamma gäller många av de medlemmar som på något vis är just din förebild i boxen.

Du har säkert ett par medlemmar som du ser upp till lite extra pga deras fysiska förmåga eller pga deras extrema ”talang” för någon del av CrossFit?

Visst är det väl snyggt att se någon som lyfter snabbt och smidigt eller visst är det väl häftigt att se någon som går på händer med stil och finess?

Det är också lätt att låta sig hänföras av hur vältränade en del människor ser ut och man önskar sig något liknande, eller hur? 😊

Det är inget konstigt med det, vi har alla mängder av förebilder på olika sätt.


Det är lätt att glömma ibland bara att de har alla hamnat där de är tack vare mängder av beslut av olika slag. En av mina lärare på STAC Elittränarutbildningen sa en gång något som jag fastnade för, det var något i stil med:


”Den som lyckas bäst på lång sikt är oftast den som staplar mängder av kloka små beslut på varandra”

Jag tyckte det var både klokt och tänkvärt och det ger lite perspektiv på hur vägen mot våra drömmar och mål ser ut.

Det är också ett ganska ”förlåtande” citat för det innebär, för mig, att det inte alltid behöver vara livsomvälvande ändringar och beslut som ska till för att inleda vägen mot sina mål.


Vilka SMÅ ändringar kan du göra redan idag för att ta tydligare steg mot dina drömmar och mål?

Om vi tex förhåller oss till träning och dina mål där, vad kan du ändra/förbättra redan IDAG?

Vilket litet beslut kan ännu tydligare ta dig på vägen mot dina mål?

Om du lyckas med den lilla ändringen i 2-3 veckor så kan du sen fundera på NÄSTA kloka beslut som tar dig framåt?

  • Vecka 1-2 kanske det handlar om att skära ner på fikandet på stan? Det ger dig både nyttigare vanor och bättre ekonomi

  • Vecka 3-4 kanske det handlar om att lägga till vanan att äta mer grönsaker. Efter fyra veckor har du då både fikat mindre OCH börjat äta mer grönsaker!


  • Vecka 5-6 kanske du lägger till ett träningspass i veckan så att du får ihop 4 pass istället för 2-3 pass/vecka…


Sådär fortsätter den positiva spiralen av kloka beslut.

Du kanske bestämmer dig för att tydligare lyssna på kroppen och börja TA DET LUGNT när du har stressiga perioder och på så vis slipper du bli sjuk och tappa form på kort sikt?

Tänk på den MÄNGD av sådana beslut som måste ligga bakom ett OS-guld!

Vägen till framgång är sällan spikrak.

Vilka kloka beslut kan du börja stapla?


Boka ett målsamtal med oss om du är medlem eller boka ett ”No Sweat Intro” om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig. Boka här.

// Per Mattsson

delägare och coach på CrossFit Norrtälje och CrossFit 162 West

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje