Målsamtal med Jessica Thunman


Jessica den dagen hon blev medlem (v) Jessica nu (h)

Det här är Jessica och henne skulle vi vilja skryta lite om!

Efter att ha pratat lite med Jessica, en dag efter träningen, och fått höra hur bra det går för henne så slår vi oss ner för en längre pratstund i vår lounge. Jessica vittnar om hur bra hon mår och vilka fina resultat hon har fått hittills.

Låt oss börja med lite bakgrund: Innan ca 2014 tränade Jessica jättemycket UV-rugby på elitnivå och var tränad och stark. Sen opererade hon sina njurar och flyttade dem. Efter det kom hon aldrig igång med träningen, blev mer och mer stillasittande och gick upp ca 25 kg i vikt.

Denna övergång från ”väldigt aktiv” till ”passiv” är det nog många som känner igen sig i och jag frågar vad det var som fick Jessica att komma igång igen. Jessica svarar:

I januari bestämde jag mig för att testa Six Week Challenge med CrossFit Norrtälje, jag kände nästan panik över min dåliga form och ville bli av med min trötthet. Blev lite peppad av några medlemmar på CF Norrtälje så bestämde mig helt enkelt för att köra. Jag hade tex ofta ont i ryggen när jag satt eller stod, var allmänt ”trött i kroppen”- ingen energi…sov jättemycket- kunde somna i soffan…Min kondition och styrka var i botten och jag blev trött av uppförsbackarna på hundpromenaden. Jobbet som sjuksköterska kändes segt och jag tyckte allt var allmänt tråkigt

Jag frågar: -Hur var ditt första intryck av träningen och av CrossFit Norrtälje?

- "”hur fan ska jag klara det här?!” det var så jobbigt! Sen tyckte jag det var så otroligt roligt med blandningen och variationen. Jag fastnade snabbt för övningar där vi skulle lyfta saker, det var väldigt roligt!

När jag ber Jessica att svara på hur hennes bild av träningen och CrossFit Norrtälje ser ut NU så svarar hon:

-”Jag blir så glad varje gång jag är här och jag sporras alltid att göra mitt yttersta för att alla, både medlemmar och coacher, är så duktiga på att peppa. Efter Open ( en femveckors tävlingssäsong som alla våra medlemmar kan delta i) känns det som att man lärde känna så många så det är kul att komma hit. Man får energi av att vara här helt enkelt

Jessica får frågan hur hon mår nu och jag ber henne att beskriva status på träningen, i livet och på jobbet.

Detta är några av de saker hon nämner:

 • Jag känner mig mycket gladare och piggare

 • Det är få dagar som jag somnar i soffan numera

 • Livet känns roligare- jag är mer positivt inställd-det är ju kul när det händer saker med kroppen

 • Jag är 10 kg lättare bara sen januari!

 • Det känns roligare och lugnare nu, jag retar inte upp mig lika lätt på saker

 • Jag återhämtar mig snabbare i konditionsövningar

 • Hundpromenaderna är lättare, jag hanterar trappor och backar mycket lättare.

 • JAG HAR INTE ALLS ONT I RYGGEN LÄNGRE

Jessicas favoritövningar nu är alla slags lyft med skivstång- det ger så konkret återkoppling på resultat! Kul att välta däck!

Jessica har alltså, på bara fyra månader, gått från en stillasittande person med stadig viktuppgång till en tränande person med nya och konkreta prestationsmål för sin träning.

På köpet har hon gått ner 10 kg i vikt, fått ökad motivation och glädje på arbetsplatsen, blivit piggare på hundpromenaderna och smärtfri i ryggen! Som tränare blir man så klart stolt och jag ber henne att fundera på vad HON har för råd till folk som funderar på att börja träna hos CrossFit Norrtälje. Jessica svarar: -”DO IT!

Det är inte bara TRÄNINGEN utan det är ju också den grymma gemenskapen som gör att det här är ett ställe där man verkligen FÅR HJÄLP med sin träning. Man blir sedd, personligt bemött och får både pepp och hjälp 😊”

Jag tackar för den fina feedbacken och frågar också var nånstans hon hittat stöd för sin träning, förutom hos oss. Det är alltid lättare att ha support från närstående eller arbetskollegor för att orka med på lång sikt. Vem eller vilka har varit Jessicas största stöd? -”Min familj har stöttat mig, syster och mamma och pappa. Det känns bra med lite stöd där också

Nästa steg för Jessica, enligt henne själv, är:

 • Jag ska såklart fortsätta träna och behålla den goda vanan.

 • Jag vill gå ner lite till i vikt

 • Det skulle vara roligt att vara med i NÄSTA års Open

 • Jag vill nog utmana mig själv att vara med i nån annan tävling, det är lite nervkittlande men känns skoj.

 • Jag vill kunna springa bättre

 • Jag behöver öka min rörlighet

Som du kan se har Jessica numera både kortsiktiga och långsiktiga mål med sin träning. Där finns rena prestationsmål, där finns viktrelaterade mål och där finns mål för personlig utveckling. Det är inte vår uppgift att sätta mål för våra medlemmar; genom att ställa bra frågor på våra målsamtal så hjälper vi våra medlemmar att själva formulera mål för sin hälsa och för sin träning. Baserat på de målen kan vi sen ge bra förslag och råd på hur det ska gå till att nå dessa mål.

Såhär ser Jessicas mål ut NU, hur de ser ut om tre månader eller om ett halvår vet vi inte så därför har vi regelbundna samtal för att ta ett gemensamt ansvar för uppnående av varje medlems aktuella mål.

Med detta tackar jag Jessica för hennes medverkan och gratulerar till de fina resultaten!

Vill du uppleva samma framgångar som Jessica? Boka ditt No Sweat Intro med oss redan idag - klicka här!

//Per Mattsson, delägare och coach på CrossFit Norrtälje

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje