How do I get back in shape??

Visste du att de flesta människor hellre låter bli att försöka, än att försöka och riskera att misslyckas? 

Det finns en teori om att smärtan i att förlora nånting, eller misslyckas med nånting, är större än glädjen i att få nånting eller att lyckas med nånting ("fear of losing vs joy of gaining").

Detta är också en vanlig anledning till att folk inte börjar med ett träningsprogram eller ett kostprogram. 

De flesta föredrar att inte starta en ansträngning för att slippa risken att misslyckas ("pain of losing"), FAST de förstår och känner till fördelarna med bättre kost och träning ("joy of gaining").

Tidigare i månaden hade jag kontakt med en av våra medlemmar, “Johanna”. 

Ända fram till nyligen har hon dykt upp regelbundet på våra träningar, den senaste månaden har hon bara kommit 2-3 gånger totalt. Varför? För att “livet händer”, precis som det alltid gör. Några dagar senare dök “Johan” upp. Han kom till oss för at than ville ha hjälp att gå ner I vikt och bygga lite muskler. Han är i sena 30-årsåldern och berättade en hel del om sporter han tidigare sysslat med och hur han “brukade vara i form”. Efter at than fyllde 30 så…japp, du gissade rätt, “livet hände”!

För att få “Johanna” och “Johan” back on track på vägen mot bättre hälsa behövde de bägge kommer över sin rädsla att misslyckas och mista nånting. Johanna sa: “jag vill komma igång igen, jag vill bara inte behöva starta om från noll”.

Efter att Johan berättade om sina mål och hur han önskade att kan skulle orka leka mer med sina barn så ifrågasatte han sin egen desciplin och huruvida han skulle klara av att verkligen komma på träningen och ta tag I sin kost. Ingen av dem gjorde framsteg för de var för rädda att misslyckas.

Det tog mig några mail och några telefonsamtal men ifall du undrar så är Johanna tillbaka I träning igen och har verkligen kommit igång bra. Igen 😊

Jag vet inte riktigt hur det gått för Johan. Kanske dyker han upp igen en dag med ett leende på läpparna och sager: “jag skulle ha lyssnat på dig från början”. 

Jag hoppas bara han inte blir i sämre form och drabbas av en hjärtattack eller en diabetesdiagnos…

Rädslan att misslyckas kommer att hindra dig från att göra massor av saker. Ett misslyckande är dock inget slutgiltigt. Om du inte LÅTER det vara det.

Vad skulle du göra om vi sa till dig att vi inte tanker låta dig misslyckas?

"Hur då?" tänker du? Svaret hittar du här. Vi ses 😉 

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje