Underhåll av din egen kropp

”Every human should be able to perform basic maintenance on themselves”

Citatet ovan kommer från en man som heter Kelly Starrett. Han är något av en guru inom CrossFit-världen baserat på hans enorma kompetens inom mobilitets- och rörlighetsträning.

En av de saker han trycker extra mycket på är just vikten av att kunna utföra ”grundläggande service” på sig själv. Precis som en bilmotor måste servas och smörjas upp så behöver en människokropp ”smörjas” genom bra rörlighetsövningar och stabiliseringsträning.

Många försöker lösa sina problem med stelhet och smärtor genom att besöka någon som behandlar dem. För all del, det är ett bra steg att ta hjälp och kan behövas för att komma vidare i många fall. Det viktiga är dock vad som sker regelbundet, dagligen, i din träning.

Steg 1 är såklart att skapa rutiner som överhuvudtaget innebär att du rör på dig och motionerar.

Steg 2 är att se till att det finns övningar i din repertoar som faktiskt gör dig rörligare och mjukare i kroppen.

En hel del går att åstadkomma på egen hand, utan hjälpmedel. Ännu mer går att åstadkomma med hjälp av enkla hjälpmedel som triggerpunktsbollar och ett gummiband.

Kroppen är en fantastisk konstruktion som kommer att ge dig massor av glädje, i många år, om du bara tar hand om den.

Du kommer att tjäna på att lära dig mer om hur du kan upprätthålla bra funktion i knän och höfter, kanske genom att öva upp din förmåga till huksittande. Du kommer att tjäna på att lära dig mer om hur du kan förebygga och motverka smärta och stelhet i skuldror och nacke, kanske genom att lära dig hur du kan använda triggerpunktsbollar för nacke/skuldror och lite bra stretchar för bröstmuskulaturen.

Vill du regelbundet kunna ta del av tips och tricks så fortsätt följa denna blogg och signa upp dig för vårt nyhetsbrev på hemsidan

För att följa Kelly Starrett rekommenderar jag hans hemsida: https://www.mobilitywod.com/

//Per

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje