Socialt nätverk tack vare träning!


Idag vill jag passa på att skryta lite om en av våra trogna medlemmar, Helen Nyman! I våra klubbar har vi regelbundna målsamtal med våra medlemmar för att följa upp deras utveckling och för att hjälpa dem att hålla i sin träning och sina goda vanor.

För ett par veckor sedan satte jag mig ner för att ta ett snack med Helen. Samtalen inleds alltid med frågan:

”Är du nöjd med din utveckling hos oss den senaste tiden?”

Man kan lugnt säga att Helen är nöjd. Det har funnits en liten svacka en kort period då Helen upplever att hon saknar en del sociala sammanhang efter ett ”tidigare liv” i missbruk. Därför har just sammanhållningen och träningen spelat en så stor roll för att hålla uppe motivation och glädje. Några höjdpunkter som Helen nämner:

  • The Open: under februari-mars pågick en världsomspännande femveckors kvaltävling i CrossFit som vi här i klubben gör till ett jätteevent med gemensamma tävlingsgrenar varje söndag under denna period. Vi utser sociala och glada lagkaptener som får i uppdrag att värva så många som möjligt till sina lag för att genom sitt deltagande bidra med poäng. I år var det 100 av våra medlemmar som deltog! Vi hade bara runt 160 medlemmar vid perioden så det är en ganska hög deltagarsiffra! Helen är stolt över att hon vågade vara med, att hon vågade testa sig själv inför massor av människor på dessa söndagar och att hon faktiskt var starkare än hon trodde. Framförallt kom hon till insikt kring vilket ”pannben” hon har och det är en härlig känsla! Tack vare den härliga lagsammanhållningen har Helen också fått ett utökat nätverk här i klubben och fler som hon känner närmre nu än innan. Det går inte att sticka under stol med att träningskompisar är bra att ha för motivationen!

”hela laggrejen och den lojalitet och omtanke som fanns i laget var fantastisk” säger Helen och vi kan bara instämma!

  • Love Letters: En annan höjdpunkt för Helen har varit de inspirerande brev, Love Letters, som vi skickar ut till våra medlemmar med jämna mellanrum. De och träningen har hjälpt henne att komma ur svackan

  • Helen märker själv att hon fått bättre kondis!

  • En rolig sak är att Helens omgivning är väldigt imponerad över vad hon gör på träningen och över hennes beslutsamhet. Helen känner sig som en riktig ”krutkärring” 😊

Vad är nästa steg efter en sån här period kan man ju undra? Helen säger själv att hon ”vill allting”! Det vi kom fram till var ett litet tydligare samarbete med vår coach Andreas för att kunna kombinera PT-träning och individuell programmering med behandlingar. Ett mer eller mindre bergsäkert sätt att fortsätta vara ”bulletproof” och frisk resten av livet.

Helen, vi är stolta och glada över att ha dig som medlem hos oss. Att ta sig ur ett liv i missbruk och åstadkomma det du gjort är ingenting annat än en bragd. Du inspirerar andra genom dina ansträngningar!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje