Rätt hjälp ger rätt resultat

17 Sep 2018

I dagens filmklipp vill vi uppmärksamma Hanna lite extra. Hanna kom till oss för bara 14 dagar sen och beskrev en historik med skador och besvär genom hela sitt vuxna liv. Allt härstammar från en fallolycka från en häst när hon var ung och sen dess har beskeden från läkare varit alltifrån skolios till "snett bäcken" och detta har hindrat henne från att våga träna och bygga upp sin kropp.

 

I samband med att syrran sökte upp oss för att få lite hjälp med träningen så gjorde också Hanna slag i saken och bokade en av våra mest avancerade tjänster, en Full Screening, där vi går igenom hela rörelseapparaten, kollar av andningsfunktion och bål- och höftstabilitet. Marcus, som gjorde screeningen, hittade inga bevis på något av de besvär som Hanna sägs lida av...ögonblicket då det slog Hanna att hon kanske inte behöver vara orolig för att träna så som hon vill, och när hon insåg att det kanske varit något hon kunnat göra i hela sitt liv, var väldigt starkt!

 

När det gäller TRÄNING är vår åsikt att det gäller att söka upp folk som faktiskt är experter på just träning. Vi får in många kunder som fått rådet att inte träna eller "skära ner" på träningen av läkare och det är något vi skulle önska att det kunde förändras. Det finns MASSOR med sätt att lägga upp träning på och det finns MASSOR av övningar att välja bland. Smärtor och stelhet är inget normaltillstånd och det är ytterst sällan som VILA/UPPEHÅLL är det bästa sättet att komma tillbaka från skador. 
ARITA är vad som gäller: "Active recovery is the answer". Det gäller att gå till botten med problemet och ta sig runt och förbi det. Om jag är löpare och får problem med till exempel hälsporre eller löparknä så kommer ju inte de problemen att försvinna på lång sikt bara för att jag vilar en period. Det enda som händer är att formen blir sämre och motivationen lägre. Om jag istället får hjälp att ta reda på vad som ligger bakom problemen, och att åtgärda dem, så kanske jag kan njuta av en längre löparkarriär. Att träna smart för att hålla som löpare är något vi kan behandla i kommande inlägg ;) 

Hur som helst, vi vill uppmana alla att ta kontakt med experter på TRÄNING när det gäller just TRÄNING. Vi kan ge dig rätt verktyg för att faktiskt kunna fortsätta vara aktiv, det kan betyda hårt jobb och envishet men vad är alternativet? 

 

Vi ser fram emot att kunna visa er Hannas utveckling här hos oss!

Är det dags för dig också att söka professionell hjälp? Boka ett samtal med oss via info@crossfitnorrtalje.se 

 

 

 

 

normaltillstånd och det är 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

September 16, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

September 28, 2020

August 22, 2020

June 16, 2020

June 3, 2020

Please reload

© 2018 CrossFit Norrtälje