Styrketräning för barn

När ditt barn springer stöter det på en ”ground reaction force”, fritt översatt en slags motreaktionskraft från marken som motsvarar många gånger mer än kroppsvikten

När ditt barn hoppar från träd eller klätterställningar är dessa krafter ÄNNU högre, och ditt barn landar förmodligen i en mer oförutsägbar omgivning

När ditt barn bär på en väska full av böcker så lyfter hon faktiskt vikter, helt utan någon slags coaching

Att göra en knäböj med en kettlebell eller en skivstång kommer inte att hindra ditt barns tillväxt. Det kommer heller inte att förvandla ditt barn till ett steriodätande monster.

Vad det däremot, högst troligt, kommer att göra är att lära ditt barn värdet av hårt arbete och uthållighet. Det kommer att visa att konsekvent närvaro och konsekvens i att lägga energi på något kommer att leda till tydliga och mätbara förbättringar.

Det kommer att göra ditt barn mer uthålligt och villigt att delta i och njuta av sporter- och att göra så på en högre nivå än ditt barn annars skulle fått uppleva. Det kommer förmodligen också att ge ditt barn möjligheten att hänga i positiva sociala sammanhang med likasinnade

Jag kan inte på något vis garantera att något av ovanstående kommer att leda till skolstipendier eller en karriär som professionell idrottsatlet. Jag kan däremot garantera att det kommer att leda till en mer allround och mer självsäker vuxen som med mycket högre sannolikhet kommer att träna regelbundet resten av livet

Så, innan du oroar dig alltför mycket kring de potentiella nackdelarna med barn som styrketränar, tänk på de garanterade FÖRDELARNA!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje