Vem tar hand om företagaren?

10 Dec 2018

Du som är företagare valde antagligen att bli företagare för att kunna påverka din arbetssituation bättre? Du kanske hade en vision om att kunna hjälpa andra människor och att kunna välja mer själv hur du skulle planera din tid? När du startade ditt företag kanske du planerade att kunna ägna mer tid åt din familj och åt dina fritidsintressen?

Hur ser det ut nu?

Många företagare upplever snarare motsatt effekt. Företagandet tar all tid och det är många ”måsten” som gör att du inte alls kunnat prioritera din fritid och din familj. Ofta är det långa arbetsdagar med svårighet att planera in tid för återhämtning, vila och bra mat. Efter ett tag är din hälsa eftersatt och du börjar bli sliten, tiden med familjen är inte alls så frekvent som du skulle vilja. Det känns nästan som att du bara ”köpt dig ett jobb” med extra mycket ansvar.

Grejen är, som företagare och chef är det ditt ansvar att dina medarbetare mår bra. Du förväntas ge dem rimliga arbetsförhållanden och en bra plan för deras hälsa. Vem tar det ansvaret när det gäller DIG?

Hur tror du att du skulle förbättras som företagsledare och chef om någon hjälpte dig att prioritera din träning och hälsa? Hur tror du att din energi i hemmet och med familjen skulle förbättras om någon hjälpte dig att prioritera bättre vanor?

Har du en mentor?

Vi som äger CrossFit Norrtälje och CrossFit 162 West är också företagare. Man kan tycka att den som driver en anläggning med fokus just på träning och hälsa borde ha alla möjligheter att hinna träna, att planera sin kost och sin återhämtning, men även vi hade svårt att prioritera oss själva och våra familjer. För oss blev ett avgörande steg att skaffa oss en mentor. Vår mentor hjälper oss dels att strukturera hur vi driver våra företag men han håller oss också ansvariga för att vi prioritera vår hälsa och vår fitness. Om inte VI gör det, vem skulle då göra det ÅT oss?

Visst borde det finnas möjlighet för dig att ta små steg mot att prioritera din hälsa och din livsstil? Om inte DU gör det, vem ska göra det ÅT dig?

Vad blir ditt första steg?

 

 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

September 16, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

August 22, 2020

June 16, 2020

June 3, 2020

March 5, 2020

Please reload

© 2018 CrossFit Norrtälje