Hormonell balans

I mitt jobb som näringsterapeut träffar jag ofta människor som har mål att gå ned i vikt, bli starkare och få mer energi. En del människor kan lätt nå sina mål med enkla medel, till exempel:

-Skippa sockret

-Träna mer

-Sov mer

Dessa människor är i en hormonell balans och har troligtvis aldrig varit utbrända, haft kronisk stress eller andra livstrauman. Men det är långt ifrån läget för alla människor.

Faktum är att jag dagligen träffar människor som i flera år har kämpat med sina mål och inte fått önskvärt resultat. Med dem måste jag jobba mer grundläggande och fokus läggs då på hormonell balans och mage/tarm. För dessa människor fungerar inte råd som att skippa socker, träna mer och att sova mer...

"Träna mer-äta mindre" blir ytterligare en stress för kroppen och ökar kortisolet och fettinlagringen. De når inte alls sina mål och blir frustrerade och tappar motivationen, stressen ökar och så är karusellen igång.

Det vi kan göra är att kartlägga var du bör lägga fokus just nu samt att vägleda dig så att du börjar i rätt ända.

Vill du också, på riktigt, ha hjälp att bli av med långvariga besvär så boka en träff med mig via miamariakg@hotmail.com

Jag ser fram emot att kunna hjälpa dig!

//Maria

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje