5 anledningar till att vi blev barncoacher

17 Jan 2019

1. Barn ger oss positiv energi

Barn är ärliga, de ger oss positiv energi eftersom de alltid säger som det är, de lindar inte in hur de känner utan går rakt på sak. Idag när 11-12 åringarna hade pass sa de att det bästa med passet var att det var jobbigt och att de blev trötta, 5-6 åringarna tycker allt är toppen men hinderbanan i början eller leken på slutet ändå är bäst!

 

2. Rörelseglädje…

Då du väljer att bli coach inom idrott måste du ha ett stort intresse för rörelseglädje, oavsett vilken idrott det gäller. Vår största motivation är just det, att se barn och ungdomar att röra på sig och hur nöjda de är med sig själva efter avslutat pass.

 

3. Att utveckla barn och ungdomar psykiskt och fysiskt

Att barn och ungdomar får känna att den fysiska aktiviteten skapar en bra känsla i kroppen och att det går att ta ut sig lite mer när man känner att man egentligen skulle vilja gå hem.

 

4.Utvecklingen/progressionen som sker över tid…

När ett barn/ungdom börjar med ett lyft, börjar de alltid med viktplattor. När de sedan får börja med skivstång och vikter på skivstången blir de så stolta över sig själva. De lyser upp. Känslan vi upplever som coacher när barnet kommer och säger till oss: Jag tror jag klarar lite mer vikt nu är stolthet. Vi brukar svara dem då att vi vill att de visar oss först innan vi lägger på mer, vilket de såklart stolt gör. När de sedan får ett okej är det en obeskrivligt häftig upplevelse, de känner själva att de utvecklas och går framåt och vi som coacher kan då se en väldigt tydlig progression,

 

5. Att få barnen att tro på sig själva och att lyckas, att de lyckas med något de inte trodde att de kunde…

Sist men absolut inte minst…När de lyckas, när de lyckas med något som de på förhand trodde att de inte skulle klara av då blir vi som stoltast oavsett vad de gäller. När du som coach har skapat en relation och barnet kommer till träningen för att berätta något som hänt sedan vi träffade dem sist, det är då man känner att detta vill jag göra hela livet.

 

/ Linn och Sandra

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

September 16, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

September 28, 2020

August 22, 2020

June 16, 2020

June 3, 2020

Please reload

© 2018 CrossFit Norrtälje