Varför vi vill hjälpa överviktiga

På CrossFit Norrtälje pågår just nu ett projekt där en av våra coacher erbjuder träning åt kraftigt överviktiga. Många har frågat oss VARFÖR vi gör detta! Svaret är enkelt…

För att vi KAN!

Efter massor av år inom träningsbranschen, med funktionell träning i fokus, vet vi vad som funkar och vad som inte funkar. Tack vare att vi också alltid har varit duktiga på rehabilitering, sportspecifik träning och individuella träningsupplägg har vi också tränat mängder av olika individer.

En kategori av människor som ofta ”hittar rätt” hos oss är människor med övervikt. Den största anledningen till detta är att vår träning är så varierad så att ALLA kommer att hitta flera saker de är duktiga på redan första veckan. Att uppleva framgång är det bästa sättet att väcka motivation på så just detta att tidigt få lyckas är helt avgörande. Många människor har låg självkänsla och en ganska kritisk självbild, för människor med övervikt är det väldigt vanligt. Att då gå till ett gym för att träna är väldigt svårt. Om du då måste passa in i en viss mall så är det lätt att undvika mängder av situationer och möjligheter på gymet. Man hamnar i maskiner som känns trygga och enkla och där blir man kvar. Det uppstår inte situationer där man utmanas och tar i på riktigt, träning ska kännas!

Därför lyckas de flesta heller inte uppnå förändringar och får inga belöningar av att ha börjat träna. Ännu ett misslyckande läggs till och man får en fortsatt bekräftelse på att man är en tjockis och så kommer man att förbli…

Hos oss ser det inte ut så. Hos oss hamnar du direkt framför en coach som kommer att prata med dig om dina mål, om dina farhågor och om dina tidigare träningserfarenheter. Du kommer att få frågan om du helst tränar själv med en coach eller i grupp. Vi kommer att fråga dig om dina matvanor och hjälpa dig att göra små förbättringar från första stund.

Nyckeln till framgång är den träning du får hos oss! Det som många överviktiga inte alltid har tänkt på är att de är väldigt starka! Trots allt så krävs det en del muskelmassa för att bära upp en tung kropp hela dagarna. När vi då låter dem testa marklyft blir det som en uppenbarelse för dem och en situation där de verkligen glänser! Andra övningar som verkligen sitter som en smäck är att putta och dra släde, skitjobbigt för alla visserligen men är du tung och stark kan du ofta putta och dra mer vikt. Att bära saker är också en tacksam och skonsam övning för människor med övervikt. Det finns massor av varianter på dessa övningar och därför är det väldigt lätt för oss att utmana hårt och samtidigt skapa situationer där människor med övervikt hela tiden lyckas och känner sig starka. Den upplevelsen gör också att det på sikt blir lättare att handskas med situationer och övningar som inte är lika lätta om du bär på mycket övervikt. Vi skulle till exempel inte låta kraftigt överviktiga få springa, hoppa hopprep, göra burpees eller gymnastiska övningar som pull ups, armhävningar, repklättring i början av sin tid hos oss, det vore inte så smart eller så snällt apropå att få känns sig lyckad.

Vill du också ha hjälp av våra träningsexperter och träna på ett ställe där du kommer att få känna dig lyckad och stark? Framför allt, vill du äntligen LYCKAS med att nå dina mål och göra bestående förändringar?

Boka ett samtal med oss så hjälper vi dig igång!

https://BookingCrossFitN162.as.me/NoSweatIntroCFN

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje