Toppa ditt lag

Alla har vi såna där personer i våra liv som vi fullkomligt ÄLSKAR att träffa! Såna personer som gör oss glada utan att vi kan förklara varför, som säger vänliga saker eller bara muntrar upp oss genom att vara den de är. Känner du igen det?

Fantastiskt att känna såna människor som ger oss glädje och energi.

De flesta av oss har också människor i vår närhet som dränerar oss på energi. Som känns trötta och besvärliga och som aldrig delar med sig av annat än sina bekymmer och ilskor. De frågar dig aldrig hur du mår, de är inte nyfikna på något speciellt utan är mest allmänt irriterade och bittra över alla omständigheter de drabbas av. Inte för att de är elaka eller något sånt, de är mest bara egoistiska och oförmögna att ta ansvar för sina känslor och sitt agerande.

Om du inte har gjort det förut så kan det vara vettigt att analysera lite noggrannare vilka människor du faktiskt vill omge dig med. Jag känner många människor som har vänner, bekanta och till och med familjemedlemmar som mest orsakar dem olycka och ångest, måste man umgås med såna människor om man inte vill?

Alla som följer någon slags lagidrott har sett vilken effekt EN enda person med kämpaglöd, moral och allmän karisma kan göra för att höja ett lag. Alla har också sett vad motsatsen kan göra för att sänka ett lag, hur en enda person som deppar och skäller kan förstöra för en hel grupp av duktiga och kompetenta spelare.

För att inte tala om energitjuvarna på arbetsplatsen, de som gärna snackar skit om både kollegor och chefer. Som inte kan ta emot en glad nyhet utan att också påpeka allt som INTE är bra. Det finns liksom inga ljusglimtar i deras liv känns det som…

Jag är inte här för att berätta för dig att du ska avsluta relationer med vissa människor, det är ett beslut du isåfall måste komma fram till själv, jag tänker bara ge lite förslag på vilka personer du kan spendera MER tid med för att ”toppa ditt lag” 😊Är du med på det?

Det finns fem olika slags personer, eller personligheter, som du kommer att må bra av att umgås med

 • De inspirerade

 • De motiverade

 • De som är ”open minded” i brist på bra svensk översättning

 • De passionerade

 • De tacksamma

De inspirerade

De inspirerade är de som skapar ett behov och en möjlighet för dig att göra någonting med ditt liv. Det här är de som skapar en känsla av beundran i dig, som skapar ett sinnestillstånd hos dig om att allt är möjligt. De inspirerade är de som väcker en känsla av nyfikenhet inom dig och som får dig att leta efter inspiration även på annat håll. De odlar ett sammanhang av inspiration som leder till resultat av hög kvalitet i ditt liv.

De motiverade

De motiverade människorna är de som får saker gjorda. De kämpar väldigt sällan med att fullfölja sina uppgifter för de har en stark vision och ett starkt ”why” med sina liv. Anledningen till att motiverade människor är så viktiga i ditt liv är för att de visar dig hur du kan bli in person som drivs av inre motivation till skillnad från yttre motivation. Med andra ord, de visar dig hur du kan odla motivation inifrån till skillnad mot att låta din motivation dikteras av omgivningen. De här människorna jobbar hårt och sätter ett exempel för hur hårt du måste jobba på ditt liv, dina intressen och din resa. De visar hur du kan sätta struktur, fokusera på de viktiga tingen, beta av den ena uppgiften efter den andra och så vidare

De som är Open Minded

Det här är de människorna som utsätter dig för nya idéer, nya människor, nya erfarenheter, nya platser…de exponerar en hel ny värld för dig, dina perspektiv breddas och du blir visare som ett resultat av ert umgänge. Det här är de människorna som ger dig en liten knuff så att du kan bryta dig ur din bekvämlighetszon och in i sammanhang som du tidigare tyckt varit obekväma. De bokstavligen UTVIDGAR din bekvämlighetszon bara genom det faktum att du vistas i deras närhet!

De passionerade

De passionerade är de som uttrycker sin intensitet med ”livet som medium”. De fördjupar sig i det de blir djupt engagerade i och befinner sig i flow. Det här är de som, precis som de inspirerade, smittar dig med sin förmåga att bli passionerade. De tvingar dig att reflektera över dina egna passioner och drivkrafter och guidar dig nyfiket till en nivå där du kan vara precis lika passionerade som de. Deras passion är uppenbar och liksom flödar ut ur dem. De har det där glittret i sina ögon och kärleken i sina hjärtan

De tacksamma

De tacksamma är de som lever i nuet och som är fullkomligt nöjda med vad de har och omständigheterna de befinner sig i. Kring dessa individer kan du fullkomligt slappna av och de bär med sig en slags lugn energi som smittar av sig. Du attraheras till dessa personer för att de är så närvarande och uppmärksamma. Dessa personer tillåter, och hjälper, dig att de det positiva istället för det negativa. De ser livets bägare som full och dricker djupt från den. De tar sig tid att titta på träden, blommorna, andas in luften och upplever alla sinnesintryck som finns dem tillgängliga till fullo. De är ”mindfulness” i praktiken.

Omgivning med hög kvalitet

Alla dessa personlighetstyper spelar en viktig roll när det gäller att skapa bästa möjliga omgivning, high quality environment, i ditt liv och genom detta ett liv med hög kvalitet. Varenda en av dessa typer skapar också synergieffekter i ditt liv. De är alla, var för sig, kraftfulla personlighetstyper att omge dig med men tillsammans kombinerade skapar de resultat som du aldrig kunnat drömma om

 • De inspirerade skapar inspiration inom dig

 • De passionerade skapar passion inom dig

 • De motiverade skapar motivation inom dig

 • De tacksamma skapar tacksamhet inom dig

 • De som är open minded gör även dig open minded

De bokstavligen överför sina kvaliteter till dig när du konsekvent spenderar tid med dem, bara genom det enkla faktum att de vi spenderar tid med faktiskt är vilka vi blir. Du är ett resultat av de du omger dig med. Genom att spendera tid med dessa människor så börjar du plocka upp deras sätt att tänka, deras vanor, deras handlingar och så vidare. Detta kommer att ge dig ett nytt perspektiv och kommer att skapa en process av momentum för dig. Du kommer att åstadkomma samma sak med din personlighet som de redan har uppnått.

Hur hittar man dessa människor?

Enkelt uttryckt så kommer du att hitta dessa personer i ditt liv så länge du är uppmärksam på dem och deras egenskaper. När du börjar öppna upp för möjligheten att det finns såna människor där ute så kommer du att hamna i sammanhang där det är sannolikt att de finns och då ökar dina chanser att hitta dem.

”för att vara intressant, var intresserad”

Detta citat är ett perfekt exempel på vad vi alla måste göra för att attrahera dessa personer i våra liv

 • För att bli inspirerad, var inspirerande

 • För att bli passionerad, var passionerad

 • För att bli motiverad, var motiverande

 • För att bli tacksam, utöva tacksamhet

 • För att bli open minded, utöva open mindedness

Du måste ”vara vad du vill bli” hur konstigt det än låter. Det kommer inte bara av sig själv, det är medveten praktik och reflektion som krävs. Du måste bete dig på samma sätt som de du vill bli som. Så länge du bara börjar försöka bli som de du vill attrahera så kommer du oftare och oftare att märka att du faktiskt träffar sådana människor

Sammanfattning

Det är absolut nödvändigt att du är medveten om dessa olika slags personligheter. De kommer att ge dig så mycket energi att åstadkomma stora saker med din personliga utveckling och ditt liv generellt. Det kommer att krävas att du, tillfälligt, blir lite obekväm men det är ett litet pris att betala för såna fantastiska belöningar och människor. De relationer du kommer att utveckla med dessa personer kommer att pågå för resten av ditt liv om du gör det rätt och vårdar dem.

Lycka till med att toppa ditt lag!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje