Låt oss prata om din träning

I våra gym tränar vi mängder av olika individer, unga och gamla, människor med stor träningsvana och människor med mindre träningsvana. De har olika träningsupplägg;

Några går på gruppträning.

Andra tränar med Personlig Tränare.

En del har individuella träningsprogram som vi skriver åt dem och som de genomför på egen hand.

En del är hos oss för att få hjälp med kosten, andra för att få behandlingar och hjälp att bli av med smärtor.

EN sak har de alla gemensamt; deras tid hos oss har börjat med ett samtal. Innan någon börjar träna hos oss vill vi samla en del information om personen ifråga. Vi frågar saker som;

  • Varför är du här idag?

Detta ger oss en förståelse för vad som är den egentliga drivkraften. Viktigast är frågan dock för den enskilda individen, om man vet tydligt vad som är ens ”varför” så kommer det att vara lättare att behålla motivationen för träning. Vi är noga med att utforska en persons ”varför”, vi är väldigt noga faktiskt. Hur skulle ditt liv se ut om du nådde dina mål med träningen? På vilket sätt skulle det förbättras? Hur skulle dina relationer med familjen förbättras om du mådde bättre? På vilket sätt skulle du vara en bättre förälder, partner, kollega? Detta ger starka känslomässiga anknytningar som håller dig igång. När det känns motigt att prioritera träningen kan det vara helt avgörande att tänka på hur mycket piggare förälder jag kommer att vara när jag gått ner 15 kilo i vikt och sover bättre 😊

  • Varför är du just här och inte på något annat gym?

Vi är inte det billigaste gymet i stan, det är något som alla vet, så varför går man inte någon annanstans? De flesta som kommer till oss har ”testat allt” men upplever att ingen lyckats hjälpa dem. Det är oftast inte helt självklart för alla att välja det dyraste alternativet, oavsett vad man ska investera i, men när det kommer till kritan så slutar det oftast med att folk väljer det som de tror är BÄST. ”Bäst” är ju subjektivt men de som kommer till oss har ofta vänner eller familjemedlemmar som vi hjälpt med framgång och därför har de fått förtroende för oss.

  • Hur hoppas du att just VI ska kunna hjälpa dig?

Denna fråga hänger ihop med den ovan men den förstärker också vilken slags förväntningar en klient har på oss som professionella coacher. Många vill till exempel ha mycket tydligare uppföljning än vad de fått på andra platser. De vill ha någon som tydligt bryr sig, pushar och utmanar. Här vet många att vi har en noggrann process för just detta och det är något många lyfter fram.

  • Föredrar du att träna ensam eller i grupp?

Denna fråga är oerhört viktig. Vi kan inte utgå från att alla individer vill träna på samma sätt och i samma slags sammanhang. En del människor ÄLSKAR att träna tillsammans med andra, peppa och tjoa tillsammans och uppleva den energi det innebär. Andra vill verkligen inte alls träna i grupp, de vill ha en egen coach som finns med dem och säkerställer att allting sker på deras villkor och efter deras förutsättningar. Några vill kombinera och träna både själva och med grupp.

  • Vad har du för budget?

Alla människor har inte samma möjligheter vad gäller ekonomi. Utifrån den budget en individ har presenterar vi vad vi tror skulle fungera bäst. Det som är intressant är att många, med tiden, väljer att investera mer och mer i sin kost och sin träning för de märker vilka oerhört positiva effekter det har på deras liv. De flesta märker att de pengar de lägger ner på träning och kost sparas in inom andra områden, de börjar TJÄNA på att investera, vilket ju är precis vad man vill med alla sina investeringar. Prioriteringarna förändras helt enkelt!

Frågorna ovan är några av de vi ställer i våra samtal, vi kallar dem för No Sweat Intros, för att kunna ge bästa möjliga råd. Vi lyssnar och ställer klargörande frågor och efter det presenterar vi de alternativ vi tror är absolut BÄST för den som sitter framför oss. Vi är medvetna om att det är vi som är experterna på träning och hälsa och vi backar inte från det ansvaret. Vi skulle aldrig drömma om att presentera alternativ som vi inte tror skulle hjälpa en potentiell kund.

Efter detta samtal startar träningsprocessen, du kopplas ihop med en coach som följer dig genom dina första månader och dukar upp för framgång. Vår introduktionsprocess kommer vi att berätta mer om i kommande blogginlägg

//Teamet på CrossFit Norrtälje

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje