Du behöver inte ”nyttigare” alternativ

20 Aug 2019

Du läste rätt. Du behöver inte ”nyttigare” alternativ. 

Om du har problem att sluta äta när din kropp berättar för dig att du är nöjd, om du lider av konstant sötsug, om du sover dåligt, om du känner att du inte har kontroll och det enda setet du kan få kontroll är vid att sätta upp förbud för dig själv - så behöver du inte ”nyttigare” alternativ. Du behöver ta tag i dina vanor och ditt beteende. Du behöver lära dig om näring och om din kropps behov. Du behöver en bättre relation till mat och du behöver ett bättre sätt att belöna dig. 

 

Varför behöver jag inte ”nyttigare” alternativ?

Därför att ”nyttigare” alternativ är ännu en quick fix som endast skjuter upp ditt behov för det, som du försöker undvika. Det är symptombehandling och inte en lösning på ett återkommande problem. Du kommer vilja unna dig någongång vilket kan trigga överätning med tanken ”nu får jag passa på”. Tänk över det ett ögonblick och när du har kommit fram till att ”ja okej det ger mening” så kan du få läsa vidare. 

 

 

 

Vad behöver jag göra, Carla?

Du behöver laga mat, som du ser fram emot att äta lika mycket som din ”last”. Vilken maträtt skulle du kunna äta dag ut och dag in? Vilken maträtt får dig att klappa i händerna av glädje? Ät! 

Du behöver lära dig om näring. Tacos? Hamburgare? Pizza? Pasta? Sallad? Det är mat som allt annat och om du lär dig mera om näring och hur du sätter ihop en måltid så kan du tillaga mat som du älskar OCH tillfredsställa din kropps behov. Du behöver inte välja.

Du behöver lära dig om din kropps behov så att du inte överäter eller underäter. Din kropp behöver mat, helt enkelt. För mycket mat över för lång tid vill skapa oro i din kropp och få dig att gå upp i vikt. För lite mat över för lång tid vill också skapa oro i kroppen och sätta stopp för viktnedgång. 

Du behöver lära dig om din hjärnas belöningscenter, varför du får sötsug, och hur du kan träna din hjärna och ta kontroll över din egen glädje

Du behöver lära dig om dina vanor och ditt beteende och hur de påverkar din kropp och hjärna så du kan sätta dig själv upp för succés, varje dag

 

”If you could have done it on your own, you would have done it by now”

 

”Jag vill prova själv först”, säger många, ”jag vet rätt mycket om kost”. By all means, prova själv först. Men jag vet, att du behöver min hjälp. Jag vet rätt mycket om kost - men även jag har en coach! Min kollega Maria Sundberg och jag pratade om det så sent som idag - alla behöver en coach. Jag vet att du behöver min hjälp och jag vet, att jag kan hjälpa dig! Jag vet, att du inte kan detta själv. OCH DET ÄR OKEJ! Du måste inte klara allt på egen hand. 

Det är vissa saker som vi inte tar tag i om inte någon håller oss ansvariga. Vi lever i ett fetmafrämjande samhälle och fetmaepidemin rullar. För fullt. Och det är inte lätt. 

 

Jag har skapat DIET DETOX för att ge dig en verktygslåda, för att lära dig vad du behöver göra, som listat ovan. Det kommer kräva en rejäl insats från din sida, och du kommer behöva gräva djupt för att lösa ett problem som har varit med dig länge, kanske hela ditt liv. Men jag tror på dig. 

Jag tror på att du kan klara detta, men du måste vilja det. 

 

Vill du göra en förändring? Då behöver du inte nyttigare alternativ. Du behöver en coach.

Anmälan till DIET DETOX är öppen. Vad väntar du på?  


KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG

 

 

Har du iPhone? Då måste du anmäla dig via länken ovan och inte genom att söka i butiken i din app. Det är en längre förklaring men om du köper via länen ovan kommer den dyka upp i din app sen, jag lovar! ☺️

 

Vill du hellre träffa mig eller en av mina kollegor fysiskt? Boka gratis träff nedan! 

 

//Coach Carla 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

September 16, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

September 28, 2020

August 22, 2020

June 16, 2020

June 3, 2020

Please reload

© 2018 CrossFit Norrtälje