”Klara sig själv” eller ”tillhöra”?

Vi möter många individer som söker upp oss närmast i desperation. Eftersom vi alltid träffar alla som vill börja hos oss, för att fråga om tidigare erfarenheter, träningsbakgrund och målsättningar, så får vi en hel del information.

En gemensam nämnare, för många, är att de försökt det mesta. Mängder av bantningsförsök, träningskort på flera olika anläggningar, hemmaträningsprogram, träningsresor och allt vad du kan tänka dig. När vi frågar varför de sökt upp just oss och vad de hoppas ska bli annorlunda den här gången så svarar de nästan samma sak allihop;

”Jag behöver någon som verkligen sparkar mig i baken och som håller koll på mig. Jag behöver någon som håller mig lite ansvarig och som verkligen visar hur man ska göra”

Det här vet ju vi om, det är just därför som alla har individuella introduktionsprocesser hos oss, och vi har målsamtal varje kvartal för att följa upp resultat och sätta nya mål. Det är inte lathet hos individen som gör att de misslyckas, det är mänskligt att behöva en coach/uppföljare/support/utmanare. Vi mår bra av att ha någon eller några i våra liv som fyller de funktionerna och eftersom träning och hälsa ofta tycks falla bort ur folks prioriteringar verkar det vara extra viktigt just i sådana sammanhang.

Så, vad händer sen då? Jo, man startar sin resa hos oss och börjar träna med en coach. Man lär sig nya övningar, man får en ökad förståelse för träning, man får helt plötsligt de där resultaten man inte fått tidigare;

 • Ökad muskelmassa

 • Mindre smärtor

 • Mer energi

 • Starkare självkänsla

 • Mindre fett

 • Tryggare känsla i gymet

 • Nya vänner

Och allt det här kan hända på mellan 30-90 dagar! Det är helt makalöst vilka framsteg man kan göra, på kort tid, genom att träna konsekvent och följa en plan. Det är just därför så många av våra medlemmar fortsätter att utvecklas så enormt även på lång sikt. De skaffar vanor och de följer den plan vi har för deras utveckling. Många fortsätter alltså träna under väldigt lång tid hos oss, de ser i princip aldrig tillbaka för de har blivit helt andra människor med väldigt tydliga prioriteringar. Nästan ingenting skulle kunna få dem att falla tillbaka i gamla vanor av passivitet och dålig kost.

Sen finns det andra som väljer att ”lita på sig själva” igen efter att ha genomfört tre till 6 månader hos oss.

”Nu kan jag mycket mer om träning så nu ska jag fortsätta såhär hemma eller på mitt gamla gym”

Ofta handlar det om ekonomiska prioriteringar, vi har ännu inte stött på någon som varit missnöjd med vår service eller med de resultat vi hjälper dem att uppnå. (jo, faktiskt EN kund för ca 5 år sedan) Trots att man upplever stort värde i vår träning och vår service så finns ändå en tanke om att man kan spara pengar genom att använda sig av det man nu lärt sig och fortsätta på inslagen väg där hemma.

Återigen, det är ett mänskligt resonemang…tyvärr visar det sig att de flesta inte klarar av att hålla sina nya vanor.

Det är alltså inte ”kunskapen om övningar” eller ”tillgången till träningsutrustning” som är den mest kritiska faktorn. Du kan hitta bra utrustning på de flesta gym numera och du kan lära dig övningar genom att googla och söka på Youtube. Så varför lyckas inte fler med sin träning och varför ”klarar de sig inte själva”?

Svaret är just att man behöver en coach och någon som håller en ansvarig. Någon som också fortsätter att visa nya saker, får en att testa gränserna och som visar vad nästa steg kan vara. Du mår också bra av social tillhörighet, en plats där folk väntar sig att du ska komma, där folk blir glada när du kommer, där du blir glad av att träffa dem. Dessa två saker är den stora hemligheten, det är ju därför folk engagerar sig i olika slags sociala grupper;

 • Körer

 • Matlagningsgrupper

 • Partier

 • Idrottslag

 • Bokklubbar

Vi behöver vara med andra människor. Vi behöver träna. Om det finns en plats som ger dig det bästa av bägge dessa delar så är det självklart att du kommer att lyckas.

Att ha hälsa är värt hur mycket som helst. En person som inte är frisk lägger i princip all sin energi på att försöka bli frisk. En person som är frisk och hälsosam orkar lägga tid på massor av andra saker också;

 • Familj och vänner

 • Hobbies och sporter

 • Hjälpa andra

 • Resor

Skillnaden går nästan inte att värdera och mäta i pengar. Känslan av att verkligen vara frisk och att verkligen kunna lita på sin kropp är närmast obeskrivlig. Känslan av support och välkomnande från människor som verkligen unnar dig att lyckas är också närmast obeskrivlig.

Varför ”klara sig själv” när man kan ”tillhöra”?

Boka ditt samtal med oss HÄR så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje