Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

”Men är det sant, Carla? En mirakelkur!?? Som du faktiskt rekommenderar??!? Vaaa...”

Ja, det är sant! Det finns få saker som jag tror fungerar för ALLA och en av dessa är som en mirakelkur! Det kräver dock en insats varje dag, och det går inte att fuska sig igenom, men resultaten är nästan magi!

Vad skulle du göra om jag sa att denna mirakelkur, även om den kräver daglig insats och disciplin, bland annat kunde hjälpa dig att

- tänka klart

- vara mera effektiv och produktiv om dagarna

- återhämta din kropp och hjärna efter dagens aktiviteter och intryck

- förbättra ditt minne

- få dig att känna dig smalare, mindre ”fluffig”, och tom kanske gå ner i vikt

- minska ditt sötsug, gör bättre matval

- få mera energi av den där djupt motiverande sorten (inte som socker och koffein som ger en annan känsla av energi)

- snygga till din hud, utan speciella krämer och annat

- vara mindre grinig

- vara mera positiv och glad

- vara en bättre förälder/vän/sambo/anställd/etc.

- kunna träna smartare och mera effektivt

Och det bästa av det hela är att det är 100% GRATIS!

Skulle du villa hoppa på? Jag hoppas att du säger ja.

Mirakelkuren är enkel!

Sov.

Sov 8 timmar* varje natt och efter kort tid vill du börja märka fördelarna som jag nämnt ovan. Om inte, så testa sova lite mera ☺️

”Men om jag sover mera så känner jag mig bara tröttare, jag funkar bra på 5-6 timmar, Carla”

Om du känner dig tröttare efter 8 timmar så kanske du behöver se över din sömnrutin, det är nämligen meningen att vi ska känna oss utvilade efter vi sovit hela natten.

Här är mina 5 bästa tips som du kan implementera för att få bättre sömn och äntligen hösta fördelarna av din sömn.

- ska du upp kl. 05 måste du sova kl. 21, räkna baklänges så är det lätt

- vad är viktigare, TV-serien på kvällen eller din hälsa? Om du tycker TV-serien är viktigare, så kan jag nog inte hjälpa dig 😉

ok nu till mina 5 bästa tips:

  1. gå och lägg dig och gå upp samma tid varje dag, det hjälper din kropp och hjärna att förstå när den ska vara ”pigg” och när den ska vara ”trött”

  2. sov i ett bläcksvart rum. Inget ljus överhuvudtaget, inte ens en klocka med ljus.

  3. undvik ljus från elektronik minst en timme innan läggdags, istället kan du: läsa en bok, stretcha, packa lunch för morgondagen, lyssna på ljudbok, meditera, prata med din sambo, borsta tänderna, eller liknande

  4. drick och ät inte för nära sängdags, det är jobbigt att vakna mitt på natten och vara kissnödig. Få in majoriteten av ditt dagliga vatten- och matintag under dagen, så har du energin när du behöver den och inte när du ska sova

  5. ta en varm dusch innan du ska sova, det hjälper dig att sänka din kroppstemperatur så du somnar lättare, och sov svalt, ~16 grader i sovrummet är optimalt.

Nu är klockan 20 och jag ska göra mig redo för att sova. För jag ska stå redo för morgonpass kl. 05:45 imorgonbitti och ska alltså upp kl. 05. För annars så vet jag hur min dag ser ut imorgon; jag kommer vara trött, seg, svårmotiverad, träningen kommer inte bli kanon, jag kommer ha mindre tålamod, inte kunna dra sammanhang lika väl, och min sambo kanske kommer tycka att jag är lite jobbig när jag på kvällen är sötsugen. Många av mina kunder underskattar sina sömnbehov - men det är alltså på riktigt. Sömn är den mirakelkuren du missat. Det eller en av de andra två mirakelkurerna som finns 😉 #cliffhanger

Om du vill veta mera om sömn och behöver du hjälp att lägga en plan för just dig och din sömn så boka in ett möte med mig eller en av mina kollegorna länken nedan. Du kan också läsa boken "Why We Sleep" av Matthew Walker, den är helt fantastisk och väldigt lättläst. Finns även som ljudbok!

Sov gott!

//Coach Carla

*allt är relativt, mera om du är tonåring eller nyfödd, kanske lite mindre om du är pensionerat, men som grundregel 8 timmar.

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje