Varför du ska dricka mindre kaffe och mera vatten

DRICK MERA VATTEN.

Är du också en av de som dricker mer kaffe/mjölk/juice/saft/läsk/energidryck än du gör rent vatten??

Trots att vi ”vet att vi måste dricka vatten” har många fortfarande svårt att fylla på vätskedepåerna under dagen. Men tro det eller ej, vatten håller dig piggare och friskare än kaffe, energidryck, läsk, juice och mjölk!

Kroppen består av 50-70% vatten och vi måste löpande ersätta det vi blir av med under dagen (toabesök, svett, etc.). Ta ett ögonblick, och tänk över hur mycket vatten det är. Låt det sjunka in. Jag väntar... Ok, back to it.

Här är lite olika sätt vatten kan hjälpa dig gå ner i vikt:

- Vatten hjälper dig bibehålla och bygga muskler

- Du blir piggare med mer vatten därför att du inte behöver ”låna” från blodet vilket minskar syresättningen i kroppen och gör dig tröttare - och vi vet alla att man är mer benägen att snacka i onödan om vi är trötta

- Du slipper bli förstoppad då vatten behövs för att fibrer från mat ska fungera i tarmsystemet

- Du slipper tycka synd om dig själv: vatten minskar din risk att bli sjuk genom att hålla dina slemhinnor hydratiserade och mindre mottaglig för infektioner och vira - så du kan fortsätta träna och röra på dig, vätskebrist kan leda till huvudvärk men om du dricker vatten uppstår inte det problemet och du hjälper dina ledar absorbera stötar och tryck genom att dricka vatten och fylla på brosk och ryggdiskarna som primärt består av vatten, och lindrar därmed värk.

- Vatten tar dessutom tillfälligt upp plats i magen och hjälper dig på så vis också att hålla dig mätt - eller ”inte hungrig” - längre.

Köp en stor vattenflaska och gå efter att få i dig 3L vatten om dagen!

Vad gäller som vatten?

- Rent vatten från kranen eller mineralvatten på flaska

- Bubbelvatten utan tillsatt socker och annat knasigt

- Rött te och örtte*

Svart, vit och grönt te har alla koffein i sig precis som kaffe och andra energidryck. Koffein är vätskedrivande och du behöver då alltså EXTRA vatten om du också dricker sånt.

Jag utmanar dig att få i dig 3L vatten varje dag i en månad - se om inte det hjälper på humöret 😉

Om du vill veta mera om dina specifika behov kan du boka en träff med mig eller en av mina kollegor via länken nedan!

//Coach Carla

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje