När hemmaträningen inte fungerar

En av de vanligaste ”möblerna” hos många människor är någon slags träningsapparat. En motionscykel , ett löp-/gåband eller någon slags trappmaskin har många köpt och tänkt att

”den där blir perfekt att sitta på framför TV:n, då kanske jag äntligen får till lite träning”

Det vanligaste är dock att den slutar som klädhängare i en källare eller en garderob nånstans 😊

De allra flesta individer VILL se vältränade ut och känna sig friska och starka. De allra flesta har flertalet gånger försökt komma igång på olika sätt. De allra flesta har tyvärr också misslyckats nästan lika många gånger. Man misslyckas med gymträningen, man misslyckas med nya kostsatsningar, man misslyckas med hemmaträningen…något eller några år till går och så fortsätter man att samla på sig misslyckanden, extrakilon och smärtor av olika slag. Det är vanligt, vi vet att det är så för vi har träffat tusentals individer under de tio år vi drivit CrossFit Norrtälje.

Vi på CrossFit Norrtälje har en tydlig vision; vi vill hjälpa individer att göra positiva förändringar i sina liv.

Vi VET att människor misslyckas trots att de flesta drömmer om motsatsen. Vi vet att de flesta gym inte lyckas engagera sina medlemmar på lång sikt, deras affärsidé ÄR inte ens att ha alla sina medlemmar aktiva för då skulle det inte finnas plats! Vi vet att hemmaträning sällan ger resultat. Därför har vi ett gym där vi tar hand om alla individuellt de första 90 dagarna, där vi har målsamtal med medlemmar så länge de är kvar hos oss och därför är all träning hos oss coachad. Den magiska ingrediensen är det som på engelska kallas ”accountability” någon håller dig ansvarig och ser till att du faktiskt kommer till träningen!

Eftersom vi vill nå så många som möjligt, påverka deras liv i positiv riktning och hjälpa dem med just accountability, så har vi utvecklat metoder för att hjälpa även dem som inte kan ta sig till våra gym för att träna. Via vår egen app, Box Connect Fitness, skriver vi träningsprogram som du KAN utföra hemma, i ditt lokala gym eller kanske på arbetsplatsen gym om det finns.

Grejen är att din motionscykel, de hantlar du kanske har hemma, ditt gåband eller dina kettlebells ju är fantastiska möjligheter! Problemet är bara att ingen hjälpt dig att skapa bra träningsprogram som gör att du får snabba resultat. NÄR du får resultat ökar din motivation att fortsätta. Det är där vi kommer in i bilden, vi skriver träningsprogrammet utefter dina förutsättningar och de redskap du har tillgängliga. Du rapporterar och vi följer upp dina resultat veckovis och på så vis får du en mix som passar dig perfekt:

 • Träningsprogram och accountability från en kunnig och hängiven coach

 • Möjlighet att träna på en plats och på en tid som passar i ditt liv

Du kan själv välja hur många dagar i veckan du vill träna. Du kan själv välja hur långa träningspassen ska vara. Din coach kommer att påminna och peppa dig även kring andra livsstilsmönster, att dricka bättre, äta oftare, hålla koll på din sömn. Vissa dagar kanske du bara behöver en påminnelse om att komma ihåg att äta regelbundet. Någon annan gång kanske du är på ett hotellrum och får anpassad träning för det. Det är INTE lätt att skippa träningen när du vet att någon kommer att följa upp dig 😉

Eftersom våra coacher har så stor erfarenhet av träning så kommer de att kunna skapa en variation i träningen som du aldrig hade kommit på själv. Där du ”bara” ser en motionscykel ser de möjligheter till intervallträning, långpass, kombinationer av styrketräning och cykling och mycket annat. Kombinera ett motionsredskap med en kettlebell så finns i princip inga gränser för vilken slags träningsprogram man kan designa. På det viset innebär ett träningsprogram också att man lär sig mer om träning.

I Box Connect Fitness kommer alla övningar i filmversion så det är lätt att förstå hur de ska utföras. Det finns chattfunktion så att du kan kommunicera med din coach. Du kan föra träningsdagbok för att följa din utveckling och se den positiva trenden. Träningsprogrammet går givetvis att kombinera med live-träffar med din coach. Poängen är att allt designas efter dina behov och dina mål

Fördelarna med ett träningsprogram online är alltså flera;

 • Du kan träna när du vill och hur ofta du vill

 • Du kan träna var du vill och med vem du vill

 • Du behöver inget gym men KAN vara på gym

 • Du får accountability från en hängiven coach

 • Du får variation och resultat

 • Övningarna är lätta att förstå tack vare filmer

 • Du får hjälp även med andra livsstilsvanor

 • Träningsprogrammen kan anpassas efter dina ekonomiska förutsättningar- individuella upplägg helt efter dina behov och mål- eller mer generella upplägg som passar en större grupp.

 • Om du redan har gymkort som knappt används kan du använda träningsprogrammet för att verkligen utveckla din träning, alla redskap finns där och du behöver bara någon som guidar dig i hur du effektivast ska använda dem.

Det är 30 dagar kvar till nya året. Det finns ingen anledning att vänta med att starta en ny och god vana. Det finns heller ingen anledning att köpa ytterligare ett rabatterat årskort på ett gym där man ändå inte kommer att engagera sig för att hålla dig ansvarig och aktiv. Hur många träningskort ”vaskas” inte varje år?!

Klicka på länken och boka ett gratis samtal, No Sweat Intro, med oss redan idag så pratar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig. Ett bra onlineprogram kan vara starten på en träningssatsning som faktiskt lyckas!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje