Hur du behåller din fitness när tristessen slår till

Du började starkt. Tränade varje dag, redo att dra till gymet oavsett väder och omständigheter…ingenting kunde stoppa ”ditt nya jag” och vägen mot fitness. Äntligen skulle även du bli vältränad och frisk.

Du hade hittat ett träningsupplägg online, eller testade ett nytt gruppträningskoncept, och du följde det till punkt och pricka. Dina kläder började sitta bättre, alla på jobbet kommenterade hur mycket piggar och gladare du var och din partner gav dig komplimanger!

Sen slog tristessen till.

Onlineprogrammet? Tja, du märkte att det var mer eller mindre samma sak vecka ut och vecka in. Och när du hade ont eller var sliten fanns det liksom ingen som kunde hjälpa dig att anpassa träningen.

Gruppträningspasset? Tja, det var typ samma musik och samma rörelser nästan hela tiden så efter ett tag var det inte så givande längre.

Kosten som du försökte styra upp? Tja, efter ett tag blir det lite långtråkigt med ris, kyckling och broccoli

Så vad ska man göra? Hur kan du hålla igång din träning när det börjar bli tråkigt?

Ring en vän!

Det är alltid roligare att träna med en vän så fråga din kompis om hen kan hänga med på ett träningspass. Du kommer att göra er BÄGGE en tjänst. Speciellt vintertid är det ju lätt att nästan gå i ide, hålla sig inomhus och undvika att socialisera så slå två flugor i en smäll. Använd gymet och träningen som en ursäkt för att faktiskt umgås med andra. Hälsa är ju mer än att bara springa och lyfta vikter. Vi behöver interaktion och umgänge så slå två flugor i en smäll som sagt.

Variera mera

Har du alltid varit löpare och börjar bli trött på samma gamla löprundor? Prova att bland in lite styrketräning.

Har du lyft skrot sen Arnold dominerade som terminator? Testa lite nya sätt att använda dina muskler och lägg in mer gymnastiska övningar och uthållighet.

Ta dig ut på en cykel. Gå på något nytt pass. Besök ett helt annat gym. Samla ihop lite kompisar och testa en sport.

Om din nuvarande rutin börjar kännas seg kan lite ny input vara precis vad du behöver. Den rutin som du nu känner börjar bli tråkigt var ju också ny och rolig en gång i tiden. Dags att hitta den där känslan av ”nyhet” och ”spänning” igen.

Samma sak gäller för kost. Om du ledsnat på samma gamla recept, prova nånting nytt den här veckan! Det finns massor av bra inspiration på nätet eller om du frågar oss!

Hitta en coach

Accountability, någon som håller dig ansvarig, är alltid nyckeln till framgång på lång sikt. När det gäller träning och utveckling så är en kunnig coach precis vad som krävs för att hjälpa dig undvika tristess och platåer. En bra coach hjälper dig att synliggöra din utveckling och att undvika att det går på rutin, genom att blanda in nya utmaningar och övningar, när det är lämpligt.

Ibland behövs liksom inte ”nya övningar” för att det ska kännas nytt och spännande, det kan vara att ”bli utmanad” som gör att det känns nytt och relevant och motiverande. Bara att få uppleva känslan av att ”jobba sig förbi” tuffa perioder är extremt tillfredsställande och det är just där som många ger upp alldeles för lätt

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje