Hur du lyckas med dina mål och dina nyårslöften!

Nu i januari är det många som bestämt sig för en nystart eller en förändring i sitt liv. För många handlar denna nystart och förändring om att ta tag i sin träning och bli en mer vältränad och hälsosam person. Förra året vid den här tiden var ni många som köpte billiga träningskort någonstans och kickstartade året med träning och hälsosammare mat. För många blev det dock bara just en kickstart och inte en ihållande vana…

Tyvärr är det närapå 80% av alla träningsrelaterade nyårslöften och satsningar som har spruckit redan i februari. De allra flesta misslyckas alltså!

Vi vill inte vara en träningsanläggning där 80% misslyckas, och vi är det inte heller, för vi har en gedigen process för att säkerställa att du får de resultat du är ute efter. Såhär går det till att börja träna hos oss, steg för steg.

No Sweat intro

Vi börjar alltid med ett samtal för att lära känna dig. Vi vill veta vad du har för mål med din träning och vad du har för tidigare erfarenhet och vana av träning. Vi vill veta om du föredrar att träna ensam med en coach eller grupp och du får chansen att ställa alla tänkbara frågor. Utifrån det som framkommer i samtalet så ger vi vårt förslag på en lösning och ett upplägg som passar just dig. Personligt och individualiserat och ingen ”one size fits all” alltså, vi tar på oss ansvaret för att bistå med expertis och kompetens och kommer alltid att ge dig våra bästa möjliga lösningar.

Träffar med egen coach

Den första delen av din resa hos oss börjar med personlig träning med en av våra kunniga coacher. Från första tillfället tas du om hand av en coach som kommer att hjälpa dig att lära dig nya rörelsemönster och övningar. Din coach kommer också att ge dig förslag på ”hemläxepass” som du kan utföra för att komma igång och för att öva extra på sånt du vill öva mer på. Din coach kommer att följa dig noga och hjälpa dig med allt från inloggning i bokningssystem till introduktion i vår medlemsgrupp på Facebook. Din introduktion i klubben kommer att gå lätt och smidigt, vi har stor erfarenhet av att hjälpa människor att etablera nya vanor.

Vägningar på vår InBody

För att ge dig objektiva mätpunkter erbjuder vi dig möjligheten till regelbundna invägningar på vår InBody-våg. Här kan vi se vad du behöver lägga till i din kost för att hålla dig pigg och fräsch i samband med dina nya träningsvanor. Det är vanligt att vi rekommenderar lite mer frukt och grönt samt ökat vattenintag för att öka energin. Du skulle nog bli förvånad hur ofta ett ökat energiintag hjälper många att gå ner i vikt om det är deras mål! En InBodyvåg är för oss ytterligare ett sätt att slippa ”gissa”. Ju mer vi vet, om din kropp och om dina resultat, desto lättare är det att ge bästa möjliga råd. Därför rekommenderar vi att man dokumenterar både sina träningsresultat såväl som InBodyvägningar.

Målsamtal

Varje månad, under dina första 90 dagar hos oss, sitter vi ner och följer upp din utveckling. Vi vet hur viktigt det är att synliggöra och fira framgångar så vi kommer att hjälpa dig med just detta. En av våra viktigaste frågor i ett målsamtal är:

”Vad är du mest nöjd med i din utveckling hittills?”

Målsamtalet är både ett tillfälle för reflektion och ett tillfälle för att planera vägen framåt. Är det dags att testa gruppträning? Vad skulle vi behöva göra mer av för att nå dina mål? Har du någon feedback till coachen? Behöver du träffa vår nutritionscoach för att få ytterligare vägledning? I dialog med din coach läggs planen för kommande månad eller kommande nittiodagarsperiod.

90 dagar

De första nittio dagarna följer vi upp dig extra noga. Det är för att det tar ca nittio dagar att etablera en ny vana. När det gått nittio dagar kommer du att ha en ökad trygghet i både gruppträning och individuell träning. Nu växlar vi från månadsvis planeringar till nittio dagars planeringar och uppföljningar. De flesta väljer ett upplägg där de regelbundet tränar med en PT, och kombinerar med gruppträning, för det är helt enkelt det tydligaste framgångsreceptet vad gäller att hålla i sin goda vana. Vi släpper helt enkelt inte taget om dig och VI tar ansvar för att hålla DIG ansvarig. För att inte bli en av de där 80 procenten som misslyckas med sina nya mål och satsningar så behöver du helt enkelt någon som fortsätter stötta och pusha dig.

På det här viset säkerställer vi alltså att våra medlemmar lyckas. Vi som är ett gym med ca 250 medlemmar har en helt annan strategi för att hålla dem igång än vad ett gym med tusentals medlemmar kan ha.

Vår modell är en rådgivande och en konsulterande process där du har tät dialog med våra coacher. Vår mission är att vara den bästa och mest professionella anläggningen för människor som vill förändra sina liv. Det är därför vi tar ansvaret att alltid ge våra bästa möjliga förslag på lösningar.

Välkommen att boka ditt No Sweat Intro så hjälper vi dig också!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje