Det är okej att känna osäkerhet

Du är inte ensam om att känna osäkerhet, ångest och till och med rädsla för att kliva in på ett gym eller en träningsanläggning. Många, många individer känner osäkerhet inför mängder av faktorer kopplat till träning, prestation och utseende och på en träningsanläggning ”blottas” ju alla dessa faktorer.

Vi på CrossFit Norrtälje har funnits i tio år nu och vi har hunnit träffa och hjälpa tusentals individer, många av dem med just osäkerhet och ångest som en av de största utmaningarna att övervinna. Här är några av våra tips baserat på våra erfarenheter;

Försök förstå att du inte är ensam

Osäkerhet och tvivel, rädsla och ångest, prestationskrav. Alla har känt dessa känslor någon gång. Genom åren har du säkerligen upplevt både lyckanden och misslyckanden i ditt liv och detta har såklart format dig. Antingen har du lärt dig att undvika situationer som utmanar dig eller så har du lärt dig att ta dig an dem. I princip ALLA känner någon slags tvivel eller osäkerhet kring att börja träna och göra någonting nytt. Det är därför vi träffar alla individuellt och det är därför vi låter alla börja med en egen coach. Vi VET att många är osäkra och vi ANPASSAR just därför. Givetvis är detta en stor skillnad mot hur de flesta andra gym introducerar och tar emot nya medlemmar, du hittar helt enkelt inte en liknande process på andra gym.

Fundera kring hur du vill att det ska BLI och inte hur det ÄR

Bara för att du just nu tänker om dig själv att du är osäker så betyder inte det att du alltid kommer att vara det. Bara för att du just nu känner dig dålig rent träningsmässigt så betyder inte det att du alltid kommer att känna dig så. Vår erfarenhet är jättetydlig, ALLA som börjar träna med oss känner sig säkrare och duktigare redan efter sitt första och andra träningstillfälle. Anledningen är enkel; de känner att de helt enkelt lyckats bara genom att våga börja! Så fort du börjat har du lyckats!

Lita på vår kompetens och våra medlemmars generositet

Vi HAR som sagt tio års erfarenhet. Om du känner någon som tränar hos oss så har du säkert också märkt att de har svårt att sluta prata om sin träning och om vår klubb? 😊 Det är för att vi ÄR duktiga på att hjälpa individer och det är för att vi HAR en fantastisk gemenskap i vår klubb. Det är omöjligt att hitta på något sådant och att skapa en falsk bild kring det i över tio år. Vi är inte en grupp människor som tävlar och försöker slå varandra och bevisa hur duktiga vi är. Vi är en grupp människor, i alla åldrar, som förstått hur viktigt det är att våga fira sina framgångar, att peppa träningskamrater och att inspirera andra. När du kliver in i vårt gym så kommer du att mötas av människor som hälsar och presenterar sig och erbjuder sig att hjälpa till, oavsett om de är medlemmar eller coacher. Om du någon gång skulle prova vår gruppträning så kommer du att hamna i en liten grupp med max 12 deltagare som också hälsar och presenterar sig, berättar om DERAS första gruppträning och som pushar och stöttar dig både under och efter passet.

Våga drömma

Träning är ett av de allra bästa sätten att förstärka sin självkänsla och sitt självförtroende. Det är helt enkelt något magiskt i att känna sig starkare och piggare och den känslan har du nytta av även utanför gymet. Du kommer att bli en piggare och gladare livspartner. Du kommer att bli en piggare och gladare förälder. Du kommer att bli en piggare, gladare och mer initiativtagande arbetskamrat. Du kommer att bli en piggare och gladare vän. Träning är en så kallad ”Key Stone Habit” vilket betyder just att det är en vana som har förmågan att påverka andra vanor och beteenden positivt. Våga alltså drömma om ett liv där du orkar påverka din omgivning positivt och där du orkar vara mer generös och positivt mot dig själv. Det här är känslor och beteenden som inte ens ligger 12 månader bort, du kommer att märka skillnad från start och det kommer bara att bli bättre!

Fyra punkter som vi hoppas kan hjälpa dig att bestämma dig alltså

  • Du är inte ensam. Vår process är designad för att verkligen hjälpa dig att lyckas.

  • Förstå att nuläget inte behöver gälla framåt, fundera på hur du vill att det ska BLI!

  • Lite på vår kompetens och våra medlemmars generositet.

  • Våga drömma.

Det enda du behöver göra nu är att boka ditt No Sweat Intro med oss. Det är just bara ett samtal där du inte tränar och inte svettas.

Träffa oss och berätta vad du har för mål!

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje