Legends

24 Jan 2020

Vad är legend?

En legend skulle kunna vara min mormor en pigg 80-åring, hon har alltid gillat att röra på sig, hon tränar nästan varje morgon hemma när hon vaknat men känner ändå inte att det riktigt räcker, hon vill göra mer, hon vill träffa andra som också gillar att träna.

När du blir äldre är det precis lika viktigt att träna som när du är ett barn, gravid eller bara mitt i livet eftersom fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor är inte bara bra för muskelfunktion och kondition utan har också skyddande effekter på hjärnan och minnesfunktionen.

Funktionell träning syftar till att i största mån likna vardagsrörelser, ju äldre man blir, desto stelare och svagare blir man. Därför är funktionell träning en bra träningsform för alla människor, då det i studier har visat sig motverka stelhet och svaghet samt öka den funktionella styrkan, rörligheten och balansen. En minskad muskulär stelhet, svaghet och balans minskar i sin tur risken för åldersrelaterade skador, som t.ex. fall.

Så vad väntar du på kom och träna med oss på Crossfit Norrtälje! 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

Mirakelkuren som du missat! Gör detta varje dag!

September 16, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

June 16, 2020

June 3, 2020

March 5, 2020

January 24, 2020

Please reload

© 2018 CrossFit Norrtälje