Onlineträning-perfekt för den upptagna företagaren

Många entreprenörer kommer till oss för att få hjälp med sin träning och sin livsstil. De har lagt många års slit och möda på sina företag men på vägen har de glömt att ta hand om sin hälsa. En vanlig gemensam nämnare för många företagare är en slags ”driv och tävlingsinstinkt” som gör att de kan pressa sig hårt för att nå sina mål, risken är bara att de glömmer att lyssna på sina kroppar och driver sig själva för hårt. När drivet att lyckas med sitt företag är så starkt, och förmågan att ”trycka bort” varningssignaler kring hälsan är stark, så innebär det tyvärr också att många företagare, eller personer i ledande befattningar för den delen, också ofta kan köra sig själva hårdare i botten än många andra.

En del som söker upp oss för att få hjälp är helt enkelt ganska illa däran, övervikt, smärtproblem, stress och stora problem att sova, obefintliga matvanor är bara några av de saker vi får hjälpa dem med.

Som egenföretagare har man oftast ingen som skapar ens arbetsschema, det kan innebära frihet men det kan också innebära att man bara ”jobbar på” mest hela tiden. Som ledare finns det alltid något som är viktigt och som är brådskande, det kan innebära att man väljer bort en avslappnad lunch, en promenad där man kan hinna tänka och reflektera eller ett träningspass. När vi tar oss an en företagare eller ledare är vanor och livsstil det första vi tittar på.

Sömn; hur många timmars sömn per natt får du? Utan bra återhämtning spelar det ingen större roll om vi lägger till träning eller inte

Mat; hur ser dina matvanor ut och får du i dig tillräckligt med vatten? Många företagare och chefer upplever sig närmast som ”offer för omständigheter” och påstår sig inte hinna ta frukost, påstår att det är för stressigt för att ta en lugn lunch, hinner inte förbereda mat på helgen osv

Avslappning och reflektion: när tar du dig tid att bara TÄNKA? Mike Michalowicz skriver i sin bok ”Clockwork” om hur viktigt det är att någon i ett företag faktiskt ägnar sig åt att ”tänka kring företaget” och ”designa”. Om inte ledaren/ägaren gör detta regelbundet, vem ska då komma på idéer och nya metoder?

I mitt arbete som mentor för Two Brain Business är det just företagare jag handleder. De flesta av dem finns inom träningsbranschen men inte alla. Även för företagare i träningsbranschen måste jag hjälpa till att styra upp deras vanor, deras träning och deras kost. Det kan tyckas konstigt när de äger egna gym men just så är det. Vi ägnar massor av tid åt att låta dem reflektera kring VARFÖR de driver sina företag, vad de vill åstadkomma i samhället, kring sig själva och sina familjer. Om man inte som företagare är hälsosam så kommer man heller aldrig att nå sin egen potential och därmed blir heller inte företaget och ledarskapet det bästa. När vi kan para ihop våra erfarenheter som mentorer och handledare med våra kunskaper kring kost och träning så får vi riktigt bra förutsättningar att hjälpa!

De senaste månaderna har vi behövt arbeta mer på distans med några av våra kunder. Ett par företagare och ledare har haft hemmaträning som vi skriver åt dem och i kombination med träning ger vi dem små stegvisa utmaningar kopplat till vanor och livsstil. Utmaningarna kan se ut såhär:

  • Minska ditt kaffeintag med 25% kommande vecka (från 12 koppar om dagen 😊 )

  • Öka din sömn med 30 minuter per natt (från 5 timmar om natten)

  • Börja drick vatten direkt på morgonen för att få igång aptiten

  • Lägg till valfri mängd grönsaker till dina måltider (för att öka energin och möjliggöra att öka muskelmassa)

  • Lägg in avkopplande promenader för att hamna i ”flow state”

  • Skriv ett arbetsschema för dig själv med TYDLIGA raster och tid för återhämtning

  • Ät dina måltider i avskildhet där ingen kan störa dig på minst 20 minuter

Som du ser är detta enkla, närmast triviala, utmaningar. Det är också det som är poängen, som tränare/coach/mentor gäller det att kunna sätta sig in i sin klients situation. Jag som själv är egenföretagare vet hur svårt det kan vara att sätta av tid till sånt som inte rör företaget. Jag som själv är tränare och har en egen coach vet hur svårt det kan vara att göra för stora förändringar på en gång.

Det gäller att sakta men säkert tillföra små positiva saker som tillsammans gör stor skillnad. När mina klienter börja MÄRKA positiv skillnad så ökar också motivationen att fortsätta göra förändringar.

I maj visade två av mina onlinekunder jättefina resultat, tack vare införandet av träning men också tack vare utmaningar av det slag du ser ovan. Faktum är att alla utmaningarna är tagna från deras upplägg. Pelle och Natalie har ökat i muskelmassa, tappat i fettprocent, blivit rörligare och starkare, haft roligt på sina träningspass, sovit bättre och känt sig allmänt motiverade.

Tack vare tät dialog och uppföljning har de hittat nya vanor som hjälper dem. Du kan läsa mer om dem på vår Instagram och på vår FaceBook.

Om du känner igen dig i beskrivningarna ovan så rekommenderar jag dig att ta kontakt med oss för ett samtal. Vi kan säkerligen hjälpa även dig, det kostar dig ingenting att boka ett samtal för att prata med oss.

Du kan höra av dig direkt till mig på per@crossfitnorrtalje.se så bokar vi ett samtal

//Per

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje