Hur tränar du vidare nu?

Rekommendationerna är tydliga från regeringen; ”gå inte på gym”.

Det är en oerhört tuff situation för många just nu och gym är inget undantag. Vi har aldrig upplevt en så tuff period som småföretagare.

Det går att argumentera för att det är ”skillnad på gym och gym” men det är inte det viktiga i nuläget. Som microgymsägare har vi ovanligt starka ”communities” där väldigt tajta band uppstår. Våra medlemmar och kunder är lojala mot oss och vi är lojala mot dem, jämfört med vanliga gym är vår omsättning på medlemmar över ett år oerhört låg.

Ändå går det inte att komma ifrån att relationen vi har, med alla medlemmar, i grunden är en affärstransaktion. En kund betalar oss med sina pengar för att vi ska ge dem värde i form av resultat, relationer, samhörighet. Kunden avgör alltid om värdet vi ger är tillräckligt för det hen betalar. Om vi ger MYCKET värde är en kund beredd att betala mycket pengar, det är ganska enkelt, eller hur?


Många gym konkurrerar med hjälp av pris, de är inte kunniga nog, och/eller har inte den affärsmodellen, som möjliggör konkurrens med hjälp av värde och kompetens. De gymen följer inte upp sina medlemmar på individuell basis, de gymen har ingen dialog med varje medlem om resultat och mål, de säljer ”access till lokal och utrustning” i första hand.

Om du är kund hos oss just nu så finns det olika alternativ att fortsätta sin träning.


· De som kan och vill kan fortfarande komma och träna i våra lokaler, ofta är vi mellan 4-8 personer på ca 500 kvm träningsyta och det är inga problem att hålla avstånd.


· De som inte vill komma och träna med andra kan få träningsprogram online, via appen vi använder. Där finns olika slags träningsprogram som vi gjort beroende på vilken utrustning du har tillgång till. Alla övningar har filmklipp så att du lätt ska kunna genomföra passet.· Utomhus har vi byggt ett eget utomhusgym där man kan träna.


En förutsättning för att bättre kunna fortsätta träna effektivt hemma är att du har en bred repertoar. Våra medlemmar kan hantera redskap som man lätt kan köpa och träna med hemma: hantlar, kettlebells, skivstänger, hopprep och medicinbollar. Våra medlemmar har mängder av övningar för ökad rörlighet och bra uppvärmningsrutiner. Har du inte fått lära dig det på ditt gym är du inte lika väl rustad. Vi hjälper ändå helt ovana individer att komma igång med hemmaträning, genom tätare videosamtal går det att lära sig mer, övningar kan filmas och då kan coachen ge feedback.

Det här kommer att bli det största ”stress test” som gymbranschen upplevt och i längden är det BRA för dig som konsument. Många anläggningar kommer att tvingas utvärdera sina metoder och sina modeller. Förbereder de sina kunder på riktigt och ger de sina kunder reella resultat?

Vi kommer att fortsätta COACHA våra medlemmar, oavsett var de tränar. Vi kommer att fortsätta leverera väl genomtänkta träningsprogram för olika slags utrustning och olika slags mål. Upplägg för individer och grupper har vi skrivit och levererat sen 2009, vi kan det här. COACHING är oberoende av lokal, relationer går att bygga genom dialog på många sätt, vi fortsätter att stötta och hålla våra kunder ansvariga.


Den enda anledningen att man som affärsidkare kan förvänta sig ”lojalitet” från kunder är att fortsätta leverera värde och det tänker vi göra.

Om du vill ha hjälp att lära dig träna mer varierat och funktionellt, så att du kan hålla i goda vanor, nu och för alltid, så hör av dig till oss för att boka ett GRATIS No Sweat Intro. Vi tar det givetvis via videosamtal om du vill! Maila oss på info@crossfitnorrtalje.se

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje