Vilken blir din berättelse?

Kraften i berättelser

En spännande del i att vara företagare är att fundera på vilka värderingar vårt företag ska genomsyras av. Utan en moralisk kompass i form av vårt WHY- vad vi faktiskt vill att vårt företag ska bidra till och varför, samt vårt HOW-hur vi ska uppnå detta, är det inte så lätt att ta ställning i olika frågor, vare sig stora eller små. En enkel frågeställning som vi ställer oss själva är:

Vilka slags historier vill vi att folk ska berätta om oss?

Vi är ett företag som är verksamt inom träning och hälsa. Vår ambitiösa vision är att vi vill hjälpa EN MILJON individer att ta bättre beslut kring träning och hälsa. De historier vi vill att man ska berätta om oss ska alltså handla om hur vi inspirerat och motiverat någon att göra förändringar i positiv riktning.


Om du följer oss på sociala medier så ser du att vi gillar att highlighta våra klienters och medlemmars framgångar. Det är nämligen så att framgång smittar av sig så när någon ser att andra lyckas ökar det chansen att även de ska försöka åstadkomma förändringar. Framgång ger också motivation så när vi berättar någons framgångshistoria ökar sannolikheten för att hen ska fortsätta träna och sköta sin kost.

Kraften i berättelser ska inte underskattas. Alla som tränar här hos oss har en berättelse om hinder som övervunnits, tvivel som hanterats, ångest som konfronterats.

Alla har också berättelser om vilka känslor som kommer efter att man faktiskt tagit sig an dessa hinder. Berättelser om bättre självkänsla, berättelser om familj och vänner som tycker att man förändrats, berättelser om bättre prestation på arbetsplatsen, berättelser om nyfunna vänner inom klubben.

Vi berättar sådana historier för varandra i vår privata medlemsgrupp också. Det är en viktig del i den gemenskap som kännetecknar vårt gym. Både internt och externt är det viktigt för oss att berätta historier, det är en del i den vision vi har. Tänk att kunna berätta din historia med vetskapen om att andra kan hjälpas av det!

Om du vill se ett exempel på hur det kan se ut kan du titta på vårt systergym CrossFit 162 West som just nu publicerar medlemsintervjuer under namnet #min162story


Vilken berättelse vill du kunna berätta om 6 eller 12 månader?

Boka ett No Sweat Intro med oss så hjälper vi dig att forma en ny berättelse

Featured Posts
Recent Posts

© 2018 CrossFit Norrtälje